APK

De Algemene Periodieke Keuring is verplicht in heel Europa en is bedoeld om de veiligheid van alle weggebruikers en het milieu te verbeteren. ABC kan, als merkonafhankelijke organisatie, de APK-keuring van uw auto voor zeer scherpe prijzen uitvoeren, zeker in combinatie met een servicebeurt. Neem daarom even contact op met één van onze vestigingen voor de mogelijkheden.

Nieuws en tips
Drie jaar nadat een auto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keurings-plichtig. Hierbij moet u uitgaan van de eerste inschrijvingsdatum. Vervolgens moet de auto ieder jaar de keuring ondergaan.
U ontvangt van ons jaarlijks een reminder.

TIP: Wacht niet met uw auto ter keuring aan te bieden tot het laatste moment om uw afloopdatum te behouden. Één dag na de afloop van de datum op uw keuringsbewijs bent u strafbaar voor de overheid en riskeert u een boete terwijl u de auto al TWEE maanden voor uw afloopdatum kan laten keuren, als deze dan wordt goedgekeurd en afgemeld behoud u gewoon uw afloopdatum!!!

Link: Alles over APK op website RDW

Keuring
De keurmeester van ABC Auto Banden Centrum let bij de keuring van uw auto op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie van de auto. Daarbij let hij onder andere op de volgende onderdelen:
- Verkeersveiligheid: Remmen, wielophanging, schokdempers, banden,
stuurinrichting, verlichting en carrosserie
- Milieu: Uitlaatgassen
- Algemeen: Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte
brandstof.
Andere belangrijke punten zijn juiste kentekenplaten en een roetmeting (voor dieselmotoren) of een viergasmeting (voor LPG- en benzinemotoren met een geregelde katalysator).ABC kan ook het onderhoud en de keuringen van het hele wagenpark van uw onderneming regelen, zodat u altijd gegarandeerd bent van mobiliteit. Vraag naar de aantrekkelijke mogelijkheden.