Uitlaten

Als uw uitlaat lekt of niet goed functioneert kunt u dat vaak zelf al horen. Aarzel dan niet en kom direct naar de specialisten van ABC. Als u namelijk tijdig langskomt dan volstaat het vaak om slechts een gedeelte van de uitlaat te vervangen, waardoor u onnodige kosten bespaart. ABC heeft vele soorten uitlaten (ook speciale sportieve) op voorraad en dus kunnen we het beste advies geven voor uw auto en desgewenst uw uitlaat vervangen terwijl u wacht.


Katalysator

Om de toenemende vervuiling door uitlaatgassen te verminderen is er wetgeving over het gebruik van katalysatoren opgesteld. De katalysator zet langs chemische weg gevaarlijke gassen om in minder gevaarlijke. Om dit proces optimaal te laten verlopen zijn temperatuur en samenstelling van de gassen van groot belang. De kostbare metalen (platinum, radium, palladium) in de kat vormen de katalysatoren die de schadelijke uitlaatgassen als koolmonoxide (dat giftig is), koolstoffen en stikstofoxide (die beide bijdragen tot zure regen en smog) omzetten in onschadelijke gassen en stikstof. Katalysatoren staan bloot aan extreme thermische en mechanische invloeden. Het functioneren van de katalysator kan ernstig worden belemmerd als men niet strikt loodvrije benzine tankt (Euroloodvrij). Laat u adviseren door de specialisten van ABC.


Roetfilter

Roetdeeltjes uit dieselauto's vervuilen de lucht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Daarom biedt de overheid mogelijkheden om uw auto met subsidie te laten voorzien van een roetfilter. ABC adviseert u graag over deze mogelijkheden.


Sportief

Natuurlijk biedt ABC als specialist ook een breed assortiment aan sportieve uitlaten. Wilt u uw auto verfraaien met de mooie vormgeving en het machtige geluid van een stoere uitlaat, dan heeft ABC met topmerken als Sebring en Remus een passende uitlaat voor iedere auto.