Op tijd je winterbanden wisselen

Wissel op tijd je winterbanden om met zomerbanden. Hiermee voorkom je dat je winterbanden extra hard slijten. Daarnaast bieden winterbanden bij warmere temperaturen geen voordeel meer. Daarom kun je winterbanden het beste op tijd vervangen door zomerbanden. Winterbanden hebben bij warm weer minder grip dan zomerbanden waardoor de remweg juist banden wisselen langer wordt i.p.v. korter. Ook slijten winterbanden bovendien sneller bij warmere temperaturen. Wil je winterbanden onder je auto dan moet je dat op tijd regelen. Zodra de koude periode aanbreekt willen mensen massaal een afspraak waardoor er een wachttijd kan ontstaan. Het terug wisselen naar zomerbanden levert vaak geen probleem op. Heb je maar een set velgen en doe je daar zowel winterbanden als zomerbanden op dan heb je extra kosten voor het wisselen omdat een band verwisselen meer tijd kost en daarnaast ook gebalanceerd moet worden. Bij elke band die vervangen wordt of wordt gewisseld komt er ook een nieuw ventiel. Heb je een aparte velgenset met winterbanden daar op dan is een velgenwissel minder duur dan een banden wissel en tevens sneller gedaan. Veel mensen wisselen dan ook zelf de wintervelg om voor de zomervelg.

 

Winterbanden verplicht

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht maar dat is in een aantal landen anders. In wintersport gebieden zijn winterbanden vaak wel verplicht. Mocht je toch zonder winterbanden rijden in een gebied waar dat verplicht is en je wordt aangehouden, dan kun je op een bekeuring rekenen voor elke band die geen winterband is.

In sommige landen is het verplicht om winterbanden onder de auto te hebben. Voorkom een boete in wintersport gebieden door met winterbanden te rijden.

Meer grip in de sneeuw

Winterbanden kunnen er voor zorgen dat je tot 2 à 3 keer sneller stil staat tijdens het remmen in de sneeuw. Door het speciale profiel en de zachtere samenstelling van het rubber behoudt de winterband zijn grip.

Warmere temperaturen, minder grip

Echter bij hogere temperaturen slijten de winterbanden sneller, en bieden ze minder grip dan zomerbanden.

NIEUWS

Actie

KRIJG EEN GESCHENKVOUCHER TOT €100,-

Krijg een geschenkvoucher tot €100,- en maak kans op een energiebudget tot €2000,-!

Filiaal: Ede / Barneveld
Actie

RED CARPET EVENT

Ontvang toegangstickets voor het James Bond Event

Filiaal: Ede / Barneveld
Actie

READY SET GoPro!

Koop 4 Goodyear banden en ontvang een golden moment voucher tot €100 en maak kans op een GoPro!

Filiaal: Ede / Barneveld

ZEKER OP WEG.ERVAREN SPECIALISTEN BIJ ABC AUTO BANDEN CENTRUM